Kvinde, kend din yoni!

2019-12-08T13:17:14+01:00

Kært barn har mange navne!

 
Sjovt det med navne.
Jeg kan næsten ikke huske navne for det kvindelige køn på fransk. Jeg kom til Danmark da jeg næsten var 20 og kan faktisk ikke huske hvordan jeg omtalt mit køn.
 
Så brugte jeg de danske ord som ”kusse”, eller ”mit køn” for det meste. De andre ord er efter min mening enten meget sterilt medicinsk, barnelige eller meget sexuelle (navne givet af mænd til det kvindelige køn).
 
Da jeg kom i kontakt med tantra, stiftede jeg bekendtskab med ordet ”Yoni” som jeg straks kunne lide. Det føltes rigtigt. Endelig et ord som virker neutral, respektfuld og faktisk lidt ”feminine” da ”i” på latinsk tit er en feminin endelse, lige som ”a” også er.
 
Nå nok om det, det er op til dig, hvad du kalder dit køn, det vigtigste er at du gør det kærligt og respektfuldt, for vores køn, sammen med vores mund, er noget af det meste sårbare vi har. Begge er på vores forside, som også er den ”udsatte” side. Der hvor hjertet og organerne er. Der hvor vi møder verden, åbner eller lukker vores arme og udtrykker os med ansigt og sprog. Ingen mundaflæsning hvis du vender ryggen til;/ Ingen kommunikation.
 
Det jeg egentlig ville snakke om er: hvor meget kender du til din yoni?
Jeg har selv altid været nysgerrig overfor den åbning. En åbning er lavet til at noget kan komme i, og noget kan komme ud.
Det er ikke altid vel anset at børn udforsker deres køn, men det er naturligt for hvordan skulle de ellers kende den?
 
Vores yoni kan fortælle så mange ting og jeg føler at nogle mænd kender den bedre end vi selv gør, for tit er det dem som kommer helt tæt på.
Så tæt at de kan dufte til den og smage den.
Har du nogensinde lagt mærke til at din yoni’s duft forandrer sig? Måske synes du at den ligefrem lugter? Eller virker fremmede?
Men dens duft eller lugt, fortæller os om hvordan den har det. Om den trives, om vi har æggeløsning, snart får menstruation, har lige fået det, eller om vi har en infektion eller også om vi er i vores lyst. Og selvfølgelig afhængig om hvor meget den er blevet vasket. Dens lugt kan være os ukendt hvis vi aldrig har mærket yoni’en med hånden og ført den op til næsen… eller lugtet til trusserne og nej det er ikke ulækkert! Det er naturligt, eller skulle gerne være det.
 
Hver kvinde og hver yoni har sin egen duft, men det er ikke så tit at kvinder går rundt og dufter hinanden, så igen er det tit mænd som har den største erfarings grundlag på det områd.
Og som alt andet, er det en balance. Vasker du dig ikke under armene i 3 uger, så lugter det også, det samme med tær. Men vasker vi vores yoni hele tiden med masse af uegnede sæbe og shampoo, så lugter den måske af rosenvand, men den tørrer også ud og du kan ikke vurdere hvordan den trives.
Så alt med måde!
 
Det andet sprog som vores yoni har, er safter. Har du lagt mærke til at den safter mere eller mindre og anderledes afhængig hvordan du har det, hvorhen i din cyklus du er og om din interne microflora er forstyrret?
Safterne smager forskelligt og ser forskelligt ud. Har du prøvet at mærke konsistens imellem dine fingre? Dufte og smage? Taget et spejl og kigget dernede?
Safterne kan for eksempel, være søde, smage af yoghurt, være hvide, gennemsigtige, geléagtigt eller også kan det bare være meget tørlagt.
Ved at iagttage og kende mine safter, så ved jeg hvor jeg er hen i cyklus, om jeg har æggeløsning (det kan dobbelt tjekkes med en test) eller også om min yoni er belastet. For så ”renser” den ud, og der er gang i yoghurt fabrik!
Safterne når vi er i vores sexuelle lyst er som regel klare, gennemsigtige og mere geléagtige for de har den funktion at undgår for meget friktion, smerter, ophedning. Kommer der fremmede bakterier, olie, fnuller, så vil yonien begynde at safte mere hvid og grynet lidt som ymer og den har knap som meget friktions egenskab.
Skulle safterne ændre sig til en mere grønlige eller gyldent skær, med fiskelugt, så er det på tid til et besøg hos lægen og få hjælp. Det er ikke noget pinligt, det er bare noget som skal tages alvorligt og din yoni har brug for hjælp, så lad den ikke være i stikken!
Det samme hvis den bliver hævet med hvide plamager, er øm og klør…. Alle sammen tegn som at den ikke trives og skal have hjælp fordi den har fået en sygdom.
 
Hos lægen vil du tit få svampe eller bakteriedræbende piller samt kapsler med mælkesyrbakterier. Hvilket efter min mening kun er for akutte tilfælde, for bag enhver symptom er der en årsag og det er den som du skal lede efter, for ellers bliver symptomerne ved med at komme og bliver kroniske.
For nogle år siden, fik jeg svampe næsten hver gang jeg havde sex. Jeg havde prøvet alt og følt som om det måtte være en guddommelig straf fordi jeg fulgte min lyst og at jeg ikke måtte have sex.
Først da jeg tog mig sammen og udført en anti-candida kur i 2 måneder, fik jeg styr på min yoni. Ingen alkohol, sukker, brød, pasta, kager, frugter i to sommermåneder… Jeg var desperat og grædefærdig da jeg tog beslutningen, men kuren virkede! Og resultat holdt ved også da jeg begyndt at spise mere normalt, dog stadig fornuftigt og sundt!
 
Gad vide hvor mange af jer som også kender til problemet? Hvor mange af jer føler sig jævnligt sat tilbage på bænken og må måske vente til næste menstruations cyklus i håb på at yonien bliver ”skyllet og renset”?
 
Nu, hvis min yoni brokker sig, er overbelastet, i ubalance, så klarer jeg det næsten hver gang ved at bruge mine yoni æg. Ja, det hedder faktisk ”Yoni æg” og ligner små sten æg. De stimulerer vævet i yonien og forskellige krystaller har forskellige egenskab. Nogle renser, andre afbalancerer, men alle masserer og fremmer safterne og healings processer.
 
Jeg har ikke fået medicin i flere år og min yoni er glad når jeg lytter til den…. Og ja, jeg er ikke hellige… nogle gang overhører jeg den, så må den råber lidt højre op.
 
Er du nysgerrig på hvor du får yoni æg fra, hvad du skal være opmærksom på og hvordan de kan bruges?
Så vil jeg anbefale dig at kontakte min kollega Marianne fra www.you-be-you.dk
Hun ved en hel masse om det!
Der findes også workshops, hvor du kan lære om yoni æg, om at bruge dem til at afspænde og afbalancere energierne. Arbejde dig væk fra inkontinensen eller stramme op efter en fødsel eller også hjælp dig med at kende dig selv og finde tilbage til din lyst.
 
Der findes også behandlere som udfører yoni massage, yoni mapning. Disse massage er kropsbehandlinger som hjælper dig at forstå og frigøre de traumaer som din yoni har indkapslet, som også kan være årsagen at den mistrives.
Jeg selv er meget glad for Kvindevisdom ved Ulla Eline, www.Ullaveje.dk
Hun er jordmorder og har mange årserfaringer med det kvindelige.
 
En anden gang kan det være at jeg skriver mere om hvordan du kan klare dine menstruation uden tampon og éngangsbind, både for at undgår kemikalier og skåne miljøet.
 
Min point, er at: lad dine fingre finde vejen til din yoni og lad et spejl, din næse og din mund afsløre hvad den fortæller dig. Det kan tage noget tid og måske registrering før du får afkodet den. Jeg bruger en app som hedder P.Log til formålet. Den har en lyserød blomst som ikon. (Period Log).

For et par dage siden, fik jeg en fantastisk gave af en gæst. EN LINGAM STEN!!

Lingamsten til højre

 
God fornøjelse;)