Glæden om at inspirer og blive inspireret

2019-11-17T21:57:22+01:00

Sådan føles det i dag søndag aften at være Mig! Jeg er glad, beæret, stolt og mærker hvor dejligt det er at kunne inspirere andre.

Jeg havde i eftermiddag besøge af et par fra udlandet.
En session på engelsk. Jeg var spændt, for jeg vidste intet om hvad der skulle ske.
De var lige så anspændte for at møde mig, og vi tog startede rolig og stille med en samtale.
Jeg sporede mig på hvorfor de kom, hvad var deres forventninger. Tonen var let, der blev givet plads til det sårbare, det private, plads til at lytte og blive lyttet til.
Det var ikke en massage som var efterspurgt, men redskab til at komme videre med sin sexliv når man har lukket overfor hinanden. Hvordan åbner man igen for intimitet når det er mislykkes flere gange. Når man har tråd over et par “landminer” hos hinanden.
Kærlighed er der, men kroppen kan ikke finde vej til at åbne op igen. Den beskyttet sig og selvom der er blevet snakket, analyseret, lyttet, forklaret… siger kroppen “nej” når det kommer til at dyrke elskov.

Som kropsterapeut, kender jeg til at kroppen indkapsler erindringer i vævet. Nogle gange har man glemt en oplevelse, eller fortrængt den. Situationen kan også analyseres næsten ihjel med hovedet og alligevel ingen forstår hvorfor man har det sådan og hvad man gør ved det.

Hvorfor lukker kroppen af? Den har mistet tillid til sig selv, til partneren og er gået i “baglås”. Det kræver mod samt villighed til en rolig og åben kommunikation, og det kræver at tilliden skal genvindes skridt efter skridt.

En tantramassage kan være et øverum til at åbne op igen til sin partner. Vi lavede øvelser hvor begge kunne opleve på egen krop, om hvordan man kan tage kontakt med hinandens væv. En træning i en slags “høflighed sprog”, hvor man fortæller kroppen “Nu kommer der en hånd der”, “Nu trækker jeg sarong væk”, øvelser i at mærke kroppen energetisk før den mærkes fysisk, både med og uden ord.
Det kan være virkelig svært at bruge ord, for vi forstår dem forskelligt, og ud fra det vi har oplevet, ud fra den kasse som vi har for hver enkelt ord. Nogle gange er det bare nemmere at prøve af, og iagttage kroppens svar uden ord eller med “Ja og Nej” spørgsmål. Opstår der en spænding? En spænding kan vise sig fysisk som en sammentrakning. Men også mentalt, som en tanke. Det kan også være at vejrtrækning stopper eller ændrer sig. Alt sammen små signaler, som begge kan lære at observere og aflæse.

Det er rart at få vist en ny vej, at få lidt hjemmearbejde, at få håb igen. For kroppen har erfaret at tilliden kan genfindes. Det kræver villighed til at kommunikere, til at møde berøringer som ikke er rart, til at modtage et nej og villighed til at prøve igen og igen. Tålmodighed overfor sig selv og sin partner. Forståelse for at det tager tid at vokse igen sammen.

Efter 4 intense timer, med både samtale, berøringer, grin og nærvær, var et bad i den lokale sø den perfekte afslutning! Altså kun mig;) Jeg er nu glad og afslappet, inspireret og klar til en dejlig nattesøvn og en ny arbejdsdag i morgen, denne gang som med kropsterapi.

Vinterviking 6 gr.

Vinterviking Vinterbad i 6 gr.